pretekli prispevki za oddajo DRUGI VAL v letu 2009

20.december 2009
Kajpak se v zadnjem in izjemoma dvojnem prispevku v letu 2009 posvetimo najbolj izpostavljenim izvajalcem, ploščam, dogodkom v preteklem letu, ki ste jih lahko spremljali v tem terminu. Ne bo manjkal niti komentar na iztekajoče desetletje. Čim več glasbe po vašem okusu vam želimo in vesele praznike! Za spisek pesmi klikni tukaj -> playlista.
13.december 2009
Najprej se posvetimo tribute albumu Dark Age Of Love, ki ga je pripravila projektna skupina pomenljivega imena This Immortal Coil. Na plošči najdemo priredbe skladb angleške skupine Coil, ki je po smrti pevca Johna Balancea prenehala z delovanjem in ta tribute lahko razumemo tudi kot obeležitev 5.obletnice Balanceove smrti. V drugem delu se vrti pravo simfonično delo ameriškega genija Sufjana Stevensa, The BQE in vmes pritaknemo še komorno priredbo ene skladbe z njegovega zgodnjega elektronskega albuma. Tokrat brez rock'n'rolla.
6.december 2009
Retroskok bo tokrat gostiol žensko novovalovsko skupino The Slits. Mineva 30 let od njihovega prvenca, albuma Cut, ki je pred kratkim dočakal razširjen ponatis na dveh cedejih, torej imamo obilo dodatka. Obenem so The Slits po 28-ih letih objavile povsem svež studijski album Trapped Animal, ki je nadvse mešana zbirka pesmi.
29.november 2009
Tim Rutili se je po manjši ustvarjalni krizi vrnil s svojimi Califone najprej z albumom All My Friends Are Funeral Singers, ki mu bo sledil kar celovečerni filom istega naslova. Glasba na albumu je namenjena ozadju, ampak povsem v redu funkcionira sama zase, saj je na plošči kar nekaj spodobnih folk-pop-rock pesmi. Sledi Lisa Germano, ki jo je pod svoje okrilje vzel Michael Gira in založil njen aktualni plošček Magic Neighbor. Intimna muzika bo to. Sklepne minute bodo pripadle projektni skupini Volcano Choir, glavni član te je Justin Vernon, ki je lani pobral kar nekaj naslovon "naj" z albumom For Emma Forever, ki ga je posnel pod psevdonimom Bon Iver. Ampak nocoj bolj eksperimentalna glasba skupine Volcano Choir.
22.november 2009
Vsi veliki bendi iz zgodovine "rock'n'rolla" imajo v katalogu dvojni album in Flaming Lips niso želeli zaostajati. Embryonic se sicer stisne na en CD, ampak nalašč so ga objavili v dvojni obliki. Pomembneje, Flaming Lips so se vrnili k eksperimentalnemu, kaotičnemu zvoku zgodnjih plošč, ko so prejšnji trije albumi že zapadli v simfo formalizem. Nadaljujejo japonska dekleta OOIOO in to že s šestim albumom Armonico Hewa, spet polnim obrednih ritmov in onomatopoetskih besedil.
15.november 2009
Pred vnovičnim prihodom Davida Eugena Edwardsa se vrti izbor z aktualnega cedeja Ten Stones njegove skupine Wovenhand, če ga že s 16 Horsepower pri nas nismo videli. Sledijo škotski The Twilight Sad s temačno, na bobnih in basu slonečo glasbo, ki kliče v spomin depresivne albume The Cure, Joy Division in zgodnjih New Order. Linijo potegnejo naprej The Black Heart Procession, ki sta tokrat le duo z nekaj gostujočimi glasbeniki. To bo vrnitev v temačnejše začetke skupine, kar nakazuje že staro imenovanje albumov po zaporedni številki, tokrat Six.
8.november 2009
Pred ponovnih prihodom Lydije Lunch k nam, poslušamo izbor z albuma njene nove spremljevalne zasedbe Big Sexy Noise. To so tri četrtine londonskih Gallon Drunk, ki so tudi že stari znanci domačih odrov. Sledi ženski duo Cobra Killer, ki na novem albumu gosti tri eminence, Jona Spencerja, J Mascisa in Thurstona Moorea. Poslušamo še solo album Kypa Meloneja iz TV On The Radio, ki si je nadel psevdonim Rain Machine in Drugi Val sklene projekt This Immortal Coil.
1.november 2009
Drugi album so objavili newyorški A Place To Bury Strangers, dokaj hrupna godba bo to, a še vedno melodična s prepoznavnimi shoegazer vplivi tipa The Jesus And Mary Chain in My Bloody Valentine. Ne čudi, da so naleteli na dober odziv tudi na otoku in posledično ploščo objavili pri Mute. Fuck Buttons pa sta Angleža, a spet nekako netipična za okoliš. Pod okrilju ju je vzela založba ATP in zunaj je že drugi album Tarot Sport v produkciji didžeja Andrewa Weatheralla.
25.oktober 2009
Pred dvema zanimivima koncertnima dogodkama prihajajočega tedna se najprej posvetimo vnovičnemu snidenju z Marcom Ribotjem in spremljevalnemu duu Ceramic Dog. Vrtimo glasbo z edinega do sedaj objavljenega ploščka Party Intellectuals. Pred koncertom Carle Bozulich takisto predstavljamo njen aktualni CD Prince Of Truth in morda še kaj za nazaj. Drugi val sklenejo kanadski Do Make Say Think.
Svež odmerek elektro-hrupa bodo najprej poskrbeli Health, kalifornijski kvartet, ki je svoj drugi redni album Get Color objavil tudi v Evropi pri City Slang. Za prehod bo primeren Atlas Sound oz. Bradford Cox iz Deerhunter, zaenkrat s singlom Walkabout. Nadaljujejo APSE, z novim albumom so stopili v normalne okvire trominutnega pop-rocka. Adijo ambientalni pasaži brez meja. Zato pa s tem še vedno strežejo Do Make Say Think z albuma Other Truths.
11.oktober 2009
Po prigovarjanju sina Seana Lennona se je Yoko Ono le odločila posneti za album novih pesmi in sedaj so zabeležene na cedeju Between My Head and The Sky. David Sylvian je objavil nadaljevanje plošče Blemish, na Manafon so zraven glasbeniki iz improv scene širom sveta, prednjači pa še vedno markantno petje Davida Sylviana. Vmes se oglasi še Diamanda Galas, vse pred njenim tretjim prihodom v Ljubljano.
4.oktober 2009
Po desetih letih so se na koncertne odre vrnili Polvo in kmalu ugotovili, da so sposobni posneti tudi nove skladbe. Te so sedaj na voljo na albumu In Prism in poslušamo izbor. Brent Knopt iz Menomena je izkoristil premor matične zasedbe in ponudil solistični projekt Ramona Falls. Pred koncertom v Zagrebu poslušamo dve pesmi z albuma Intuit. Chicks On Speed prihajajo na Metelkovo, v retro kotičku opozorimo na remasterizirane verzije osmih albumov nemških veteranov Kraftwerk in Drugi Val skleneta Fuck Buttons.
27.september 2009
Svojo 25-letnico so Yo La Tengo proslavili z objavo nove plošče Popular Songs. Niso priredbe, kot bi si morda mislili, ampak nove avtorske skladbe. Ker so letos že objavili album priredb in sicer dovolj zveste izvirnikom garažnega rocka 60-ih, resda pod imenom Condo Fucks, so kot Yo La Tengo lahko spet lagodni, ležerni. V drugem delu pa še ena mojstrovina Jima O'Rourkea, splačalo se je čakati 7 let na album The Visitor.
20.september 2009
Najprej se predstavijo Sunset Rubdown, ena glavnih skupin kanadske neodvisne scene, seveda pred koncertom na Metelkovi. Ker smo aktualni album Dragonslayer že vrteli na Drugem valu, tokrat le dve pesmi, tako, za osvežitev spomina. Sledi izbor drugega albuma Vica Chesnutta, ki se je ponovno spečal z druščino Constellation. Potem že slutimo, kaj nas čaka, valovi trpke izpovedi in prehodi v vrtinec hrupa.
13.september 2009
Tokrat nas čaka predstavitev tretjega albuma producentskega dua Soulsavers. Ampak glavno pozornost je nase preusmeril "gost" Mark Lanegan, poje 10 od skupaj 13 pesmi. Poleg njega v manjših vlogah nastopajo še Gibby Haynes, Mike Patton, Jason Pierce, Rosa Agostino... Ne dogaja se več pogosto, da skupina pred albumom objavi singel in naslovne pesmi singla potem sploh ni na albumu... V nadaljevanju se vrti še filmska glasba nemškega dua Tarwater.
6.september 2009
V retropogledu se soočimo s kompilacijskim ploščkom History Of The Units: The Early Years 1977-1983. The Units so bili skupina iz San Francisca, ki se je kmalu odločila, da v zasedbi ne bo kitar. Samo sintetizatorji, bobni in vokal. V živo še videoprojekcije na platno za odrom. Še preden jim je uspel komercialni skok naprej, so se razšli in šli v legendo. Zato pa so le dočakali zbirko zgodnjih posnetkov na legalni CD plošči. Za nazaj, ampak z razlogom, poslušamo še Roberta Wyatta, Briana Enoa in Nicka Cavea.
30.avgust 2009
Vsak teden bi verjetno lahko predstavljali novo ime s kanadske indie scene, tako razvita in bujna je. Eno teh imen je Ohbijou, predstavljamo njihov drugi album Beacons, tudi zato, ker je izšel tudi na Otoku oz. v Evropi pri Bella Union Records. V nadaljevanju pa nas čakajo Cornershop, mislili smo že, da so izginili, ampak ne, po sedmih letih se vračajo s prav finim ploščkom Judy Sucks A Lemon For Breakfast, tokrat izdan kar v samozaložbi.
23.avgust 2009
Ker so newyorški Interpol vzeli nekaj premora, je pevec Paul Banks to izkoristil za objavo samostojnega albuma pod starim psevdonimom Julian Plenti. Poslušamo izbor. Zraven pritaknemo še album prvenec novih škotskih upov There Will Be Fireworks, ki že z imenom lepo nakažejo, kam meri njihova glasba. Ime spomni na Explosions In The Sky, smo že blizu...
16.avgust 2009
Za poletje primerna glasba nas čaka, Wilco so pred kratkim objavili nov plošček preprostega naslova (The Album), album v oklepaju. Da ne bi bilo pomote. V drugem delu se vrti še izbor aktualnega albuma kanadskih Sunset Rubdown, kritike plošče Dragonslayer so odlične in še en razlog za predstavitev imamo, skupina prihaja 25.septembra na Metelkovo.
9.avgust 2009
Vsake toliko skoraj moramo opozoriti na novi val psihadelije. Čeprav termin spet ne povsem odgovarja predstavljenim skupinam. Wooden Shjips pa prej v repeticiji in še enkrat repeticiji, Magik Markers imajo izraženo sonično komponento in Jackie-O-Motherfucker radi zaidejo v improvizacijo in po drugi strani so v osnovi folk skupina.
2.avgust 2009
V retroskoku tokrat opozorimo na zgodnje posnetke skupine New Order, manj znano je, da so že septembra leta 1980 vstopili v studio Western Works v lasti Cabaret Voltaire in tam posneli 5 pesmi, dve od teh niso objavili na nobeni legalni plošči. Točno ti dve poslušamo, saj so se nedavno posnetki pojavili na blogu The Power Of Independent Trucking in to zripani z master traku in objavljeni v CD kvaliteti. Poslušamo še zgodnje posnetke gospoda Foetusa, večinoma instrumentalne skladbe so zbrane v kompilacijo Limb.
26.julij 2009
Osrednji del tokratnega prispevka bo pripadel predstavitvi 10.kreativnega tabora Sajeta, ki se bo od torka do sobote odvijal na Sotočju. Osredotočili se bomo na galsbeni del in še bolj se bomo osredotočili na rockovski del programa. Še prej se odvrti posnetek z aktualnega albuma avstralskih rockerjev The Drones in Drugi Val sklenejo neopsihadeliki Sleepy Sun.
19.julij 2009
Po petih letih so se z zbirko novih skladb vrnili čikaški Tortoise, Beacons Of Acestorship je v celoti njihova najbolj elektro plošča. Ne manjka pa kakšni hrupno presenečenje. V drugem delu se spoznamo še s kalifornijskim trio Sholi, njihov album prvenec je objavila prav tako čikaška založbe Touch & Go.
12.julij 2009
Čas bo za predstavitev novega albuma skupine Dirty Projectors, z Bitte Orca so že zabeležili kritiško hvalo. Končno so namreč zajezili svoje izpade v nekaj kot pop formo... Sledi še Kristin Hersh, spomnimo se je po članstvu v skupini Throwing Muses, že lani je dala na splet kar zastonj vse posnetke za album Speedbath, zraven pripisala, da naj bi v fizični obliki izšel februarja, a se do danes to ni zgodilo. Zato pa je na vinilu izšel mini LP njenega rockovskega tria 50FootWave.
5.julij 2009
V retro pregledu se najprej spomnimo skupine UK Decay, po skoraj 30 letih so dočakali ponatis svojega edinega albuma For Madmen Only in odrinili na turnejo. Loop so prav tako ponatisnili svoje zgodnje plošče, single so zbrali v trojno CD zbirko The World In Your Eyes, skatere poslušamo predvsem priredbe. Nekdanji bobnar v Loop, John Wills pa s pevko Pinkie McLure sestavlja duo Pumajaw in tudi onadva sta postregla s kompilacijo Favourites.
28.junij 2009
Čas bo za predstavitev 16.rednega albuma večno mladih Sonic Youth, The Eternal. Obenem je ta album prvi za neodvisno založbo Matador. Vmes se predstavi ameriški kvartet Grizzly Bear s težkopričakovanim albumom Veckatimest, ki so ga pripravljali dolge mesece... Opozorimo še na koncert sester Casady bolj znanih pod imenom CocoRosie in to bo to.
21.junij 2009
Najprej se zvrti izbor pesmi z aktualnega cedeja tria Akron/Family, Set 'em Wild, Set 'em Free je naslov plošče, ki je še en dokaz izjemne prilagodljivosti in vsestranskosti supine, ki smo jo pred leti videli in slišali smo jih tudi pri nas skupaj z Michaelom Girajem. Sledi kanadski post-gospelovski zbor Bruce Peninsula in Drugi val sklenejo domače sile, kozmični rockerji Coma Stereo.
14.junij 2009
Pred četrkovim koncertom na Metelkovi se predstavijo avstrijski Metalycee z aktualnim albumom It Is Not. Sledi angleški apokaliptični folk skupine Current 93, pa japonski trio yarn:moor in Drugi Val sklene duo SoiSong.
7.junij 2009
Najprej beležimo vrnitev mednarodne zasedbe Ulan Bator, pošteno prenovljena je, glavni je še vedno Amaury Cambuzat, ostali so novinci. Zaenkrat so obelodanili EP s 5 skladbami, album menda sledi še letos. Novo ploščo je objavil tudi Robin Proper-Sheppard, ki pooseblja skupino Sophia. Pravi, če so bile prejšnje plošče temačne, je There Are No Goodbyes črna kot noč.
31.maj 2009
Najprej se po daljšem času v rockovski podobi prikaže Lydia Lunch, spečala se je s tremi člani londonskih Gallon Drunk na LP plošči Sexy Noise. Ni znakov predaje. V drugi polovici prispevka se ponuja izbor posnetkov iz soundtracka za animirano serijo The Venture Brothers, ki ga je prispeval nihče drug kot Jim Thirlwell, najbolj znan po psevdonimu Foetus. Drugi Val skenejo domači StrojMachine, ki novo obdobje oznanjajo z EP ploščo Vacuum.
24.maj 2009
Tokratni prispevek bodo v celoti pokrili kanadski izvajalci. Najprej skupina Clues, ki je nastala iz The Unicorns in že zato malce spomni na početje nam znanim Islands. Sledi folkovski duo Elfin Saddle, ki prav tako po novem objavlja plošče pri Constellation. Torngat so povezani z Arcade Fire, čeprav so zgolj instrumentalni in dokaj lo-fi. Zadnje minute pripadejo orchestru Belle Orchestre, že zato ker je njihov aktualni album produciral John McEntire iz Tortoise.
17.maj 2009
Osrednji del prispevka bo pripadel švedskemu duu Wildbirds & Peacedrums, ki na drugem albumu The Snake nadaljuje s svojim minimalističnim slogom (bobni+vokal). Zraven pritaknemo še nekaj podobno zasnovanih "skupin".
10.maj 2009
Tokrat dvakrat duo. PJ Harvey se je po 13 letih ponovno spečala z Johnom Parishem in rezultat je na hitro vkup spravljen plošček A Woman A Man Walked By. Drugi duo sta Joe Gideon in njegova sestra Viva, ki se je skrila pod ime The Shark, njun album prvenec Harum Scarum mnogo tega dolguje veličinam kot so Nick Cave, Lou Reed, Iggy Pop, Jon Spencer...
3.maj 2009
Ob 20-obletnici je založba Merge postregla z malce drugačno pregledno kompilacijo, namreč ni izbirala svojih varovancev, ampak so drugi izbirali, in izbrali 20 pesmi iz njihovega obširnega kataloga in naredili pirredbe. Torej poslušamo izbor s cedejke Score! 20 Years Of Merge Records, in nekaj dodatka.
26.april 2009
Uvede "naslednja velika stvar", newyorški Cymbals Eat Guitars. Osrednji del bo pripadel prav tako newyorškim, natančneje brooklynskim Black Dice, pred bližnjim nastopom na Metelkovi se sprehodimo skozi njihove poglavitne stvaritve. Napovemo še glavne nastopajoče na festivalu Donaufest v avstrijskem Kremsu in skleneta družno PJ Harvey in John Parish.
19.april 2009
Uvedejo nemške legende faust s svojim devetim albumom C'est Com...Com...Complique, ki so ga posneli že leta 2006 in posnetki so potem v radikalnem remiksu dua Nurse With Wound izšli na albumu Disconnected. Ko primerjamo izvirnike r remiksi je razlika očitna. No medtem faust so pripravili že album številka 10. Sledi še newyorški trio Black Dice s svežim albumom REPO, poslušamo izbor tudi zato, ker se bliža njihov nastop na Metelkovi.
12.april 2009
Nocoj v tradicijo folka in countryja zagledana muzika. Uvede nepopravljivi Aidan Moffat, hitro se je vrnil h glasbi po razhodu Arab Strap. S skupino The Best Ofs je objavil album How To Get From Scotland To Heaven, še vedno je opolzek in nekako naveličan. Norveška pevka Susanna je na CD Flower Of Evil uvrstila večinoma priredbe, poslušamo komaj prepoznavno Vicious Louja Reeda in spoštljivo Janitor Of Lunacy pevke Nico. Vmes se oglasi še Bonnie 'Prince' Billy s plošče Beware, morda celo njegove najbolj ambiciozne plošče sploh.
5.april 2009
Tokrat se posvetimo dvojni kompilaciji, ki jo že tradicionalno objavlja londonska ploščarna Rough Trade, gre pa za izbor najboljšega po izboru zaposlenih v teh dveh trgovinah s ploščami. Večina slišanih bo manj znanih izvajalcev, saj Rough Trade slovi po tem, da na njenih policah najdete malodane obskurne izdaje predvsem neodvisnih založnikov.
29.marec 2009
Osrednja točka bo predstavitev 2.posthumnega albuma dua Coil, to je CD The New Backwards, ki ga je sestavil Peter Christopherson oz. je naredil remikse demo posnetkov iz leta 1996. Še prej se za okus slišijo nemški veterani faust, Lydia Lunch pripravlja album s francoskim ne-glasbenikom Philippejem Petitom, sklene duo SoiSong z navezavo na Coil.
22.marec 2009
Tokrat bo na sporedu kanadski paket. Najprej se vrti izbor s prvenca moškega kvarteta Women, sledita dve predpremieri, skupini Eldin Saddle in Clues in zaključek bo pripadel Samu Shalabiju, ki je po novem sestavil orkester Land Of Kush. Against The Day je naslov albuma in z njega se bosta odvrteli dve skladbi.
15.marec 2009
Kompilacijo Dark Was The Night so vkup spravili pri založbi 4AD in sicer gre za dobrodelno izdajo, dobiček gre v dobro organizacije Red Hot. Na dvojni CD plošči so različni izvajalci pripevali 31 pesmi, vse posebej za to priložnost. Spisek prisotnih se bere kot kdo je kdo na globalni indie sceni, poslušamo pa izbor, ki bo zajemal Arcade Fire, Spoon, Davida Byrnea, Sufjana Stevensa, Antonyja, The Books. TV On The Radio pa si privoščimo z ene druge dobrodelne kompilacije.
8.marec 2009
Pred jutrišnjim koncertom newyorških Botanica vrtimo nekaj njihovih skladb, tudi z aktualnega koncertnega cedeja Americanundone. Sledi še izbor s svežega albuma prav tako newyorških Parts And Labor, CD Receivers je zanje velik korak naprej.
1.marec 2009
Larsen iz Torina delujejo predvsem mednarodno. Plošče objavljajo pri ameriški založbi Important, na novem albumu 3 pesmi poje ameriška pevka Little Annie Anxiety Bandez, kot gostja je zraven še čelistka Julia Kent. Ob izboru z albuma La Fever Lit se ozremo še nazaj v nekatera sodelovanja skupine Larsen, v skupini XXL in odvrti se posnetek z lanskoletne koncertne plošče Abeceda, kjer gosti David Tibet iz Current 93.
22.februar 2009
Tokrat se posvetimo aktualnim izdajam ameriške neodvisne založbe Important. Malokrat imamo priložnost slišati izvajalce kot so Grails, Alessandro Stefana, Piano Magic, Dan Friel, pa že zato. Res je že čas, da se dotični predstavijo, kajti Important je v osmih letih obelodanila že okroglo 200 plošč.
15.februar 2009
Pred sredinim koncertom v klubu Sub Sub se najprej odvrti posnetek ali dva kanadskih Islands, ki počasi prehajajo iz undergrounda na površje. V drugem delu se predstavijo 4 dekleta, vsaka s po enim posnetkom s kompilacije 4 Women No Cry, ki jo je vkup spravila Gudrun Gut. To je že 3.del te ženske serije.
8.februar 2009
Ker imajo dekleta prednost se najprej predstavi Barbara Morgenstern s svojim novim solističnim albumom BM, ki lepo krmari med sodobnimi praksami in klasičnim songwriterstvom, ki ga Barbara izvaja ob spremljavi klavirja. Sledi težkopričakovan 3.album Antonyja in njegovim Johnsons, ne, ni ga premamil komercialni uspeh plesnih Hercules And Love Affairs, The Crying Light je plošča polna introvertiranih klavirskih skladb okrašenih s skrbno orkestracijo.
1.februar 2009
V retro pregledu se tokrat predstavita veterana. Francoski Katalonec Pascal Comelade je objavil pregledno kompilacijo The No Dancing, obenem je bila to priložnost, da na eni plošči zbere eminentne goste, Jakija Liebezeita, PJ Harvey, Jeana Herve Perona in Roberta Wyatta. Slednji je pri Domino Records dočakal ponatis praktično vseh svojih plošč, in že zato se ga spomnimo s posnetkom ali dvema. Sklenejo Animal Collective; kje se bere, da je Merriwheather Post Pavilion zgodnji kandidat za naj album leta 2009.
25.januar 2009
Tokrat se predstavita veteranki, najprej Jarboe, ki bo verjetno za vedno ostala v zavesti kot "nekdanja pevka v Swans", čeprav ima za seboj bogato solistično pot. Mahakali je njen aktualni solo CD, spet raznolik, a vplivu Swans se niti najmanj ni želela odreči. Sledi še album govorjene besede kanadske umetnice Myre Davies, Girls & Cities je neke vrste popotniški dnevnik, za glasbeno predlogo je poskrbela Gudrun Gut.
18.januar 2009
Albumi priredb so spet v "modi", kar dvojnega je na posebni izdaji ponudila Marianne Faithfull. Ohlapno bi te albume razdelili v dve vrsti, take, ki zajemajo preverjene uspešnice in take, ki raje brskajo po napol pozabljeni zakladnici popularne glasbe. Marianne je s producentom Halom Wilnerjem raje posegla po manj znanih. Ob sebi ima kopico eminentnih glasbenikov, pevcev in pevk, ena od njih, Cat Power, je takorekoč istočasno tudi objavila mini album s 6 priredbami in naslovno pesem poslušamo.
11.januar 2009
Lani so med t.i. indie zasedbami še najboljši odziv naleteli Deerhunter, če upoštevamo oceno spletne strani pitchfork, glavni smerokaz "nove" glasbe. Deerhunter so v enem ponudili kar dva albuma, po pomoti jim je ušel na net kar celoten album Weird Era Cont in so ga potem podarili kot bonus nasledniku Microcastle. Poslušamo izbor z obeh, zraven že napovemo prihod kanadskih Islands v naše kraje.
4.januar 2009
V prvem prispevku v letu 2009 nastopajo The Sea and Cake in Okkervil River. Prvi prihajajo iz Čikaga in ponujajo dokaj neobvezno indie pop-rock godbo z odtenki koktejl jazza in sambe. Car Alarm je njihov že 8.album in je kvečjemu prijetno poslušanje. Okkervil River so resneje opozorili nase lani s konceptualnim ploščkom Stage Names, ki koketira s pop kulturo v najširšem smislu. Prvotno je bilo mišljeno, da bo to dvojni alum, a so ga nazadnje fantje pametno razdelili na dva dela, aktualnemu je naslov The Stand-Ins in poslušamo izbor.

Prihodnji prispevki na Drugem Valu

Prispevki za Drugi Val v letu 2010

Prispevki za Drugi Val v letu 2008

Prispevki za Drugi Val v letu 2007

Prispevki za Drugi Val v letu 2006

Prispevki za Drugi Val v letu 2005

Prispevki za Drugi Val v letu 2004

Prispevki za Drugi Val v letu 2003

Prispevki za Drugi Val v letu 2002