pretekli prispevki za oddajo DRUGI VAL v letu 2015

20.december 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:02:53
V zadnjem prispevku za Drugi val letos prestavljamo skupni album Geins't Naita in L. Petitganda, ki ohlapno sodi v razdelek neoklasicizma in post-industrijske glasbe. Nemški tolkalec Sven Kacirek je na novo preranžiral tradicionalno glasbo z japonskega otoka Okinawa. Proti koncu še dva odlomka z novega albuma avstralskega tria The Necks, kot je že običaj, imamo na albumu Vertigo le eno dobrih 40 minut trajajočo skladbo.
13.december 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:03:55
V zadnje delu pol ure najprej nizozemski Lumes z EP-jem Lust. Sledijo londončani Housewives z albumom prvencem Work. Wolf Eyes so novi album objavili pri Third Man Records, naslov je I Am A Problem: Mind In Pieces. Kitarist z najdaljšim staležem v Swans, Norman Westberg je objavil solističen album 13. Proti koncu še hamburški duo Phantom House z odmerkom nemške kozmične muzike.
6.december 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:03:50
V zadnje delu pol ure najprej napovemo ponedeljkov koncert Crippled Black Phoenix v Kinu Šiška. V retromaniji opozorimo na objavo obširne zbirke solistične glasbe Irmina Schmidta (ex-CAN). Sledijo še Swans s koncertnim albumom The Gate in proti koncu še Bjork, njen albuma Vulnicura je dobil dve nadaljevanji, simfonično in koncertno inačico.
29.november 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:03:25
V zadnjem delu pol ure za t.i. postrock. Pred bližnjim koncertom uvedejo Crippled Black Phoenix, nadaljujejo Američani Caspain z albumom Dust And Disquiet. Tudi v Rusiji se dogaja tovrstna godba, izvajata jo Verticals. Proti koncu ne morejo manjkati Esmerine, album Lost Voices je kakopak objavljen pri Constellation Records.
22.november 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:02:52
V zadnje pol ure najprej vrtimo svež album skupine The Schwarzenbach, ki so Kammerflimmer Kollektief okrepljeni z znanim nemškim piscem Diertmarjem Dathom. Sledijo Norvežani Monley Plot z večinoma improvizirano akustično glasbo in proti koncu nas čaka še sodelovanje dveh veteranov nemške avant scene, Irmler (ex faust) in Einheit (ex Einsturzende Neubauten) sta objavila album Bestanteil.
15.november 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:02:00
V tretjem delu najprej opozorimo na torkov koncert Huga Racea in njegovih The True Spirit na Metelkovi. Iz Hamburga prihajajo Tellavision in poslušamo izbor z njihovega tretjega albuma The Third Eye. Proti koncu še ameriško-mehiška naveza Le Butcherettes z albumom A Raw Youth in Iggy Pop v dveh sodelovanjih.
8.november 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:02:54
V tretjem delu bolj ali manj eterična pop muzika v izvedbah deklet. Uvedeta Beach House, ki sta le dober mesec po objavi albuma Depression Cherry ponudila povsem svežo zbirko pesmi Thank You Lucky Star. Sestri CocoRosie se predstavljata z albumom Heartache City. Proti koncu še harfistka in pevka Joanna Newsom, 5 let smo čakali na njen novi album Divers.
1.november 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:02:05
Prva nedelja v mesecu prinaša retromanijo. V njej najprej Mogwai, 20.obletnico delovanja so obeležili z obsežno kompilacijo Central Belters. Poljaki Kristen so ponatisnili svoj album iz leta 2002. Tuxedomoon bodo 9 svojih albumov zbrali v vinilno zbirko, podobno Mark Lanegan svojih prvih pet. Proti koncu še The Velvet Underground, opozarjamo na razširjen ponatis njihovega albuma Loaded iz leta 1970.
25.oktober 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:02:13
V zadnje pol ure nas najprej čaka nemški duo Ms John Soda, Micha Acher in Stefanie Boehm sta po osmih letih le objavila nov album, Loom. Zatem ostajamo v Nemčiji, kitarist in pevec G Rag je s svojo pleh bando objavil album Schwung. Proti koncu še angleški duo Spaceheads, to bo bobnarsko-trobentaški vesoljski groove z albuma A Short Ride On An Arrow Of Time.
18.oktober 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:00:58
V zadnje pol ure poslušamo glasbo za dokumentarni film o snemanju kultnega filma Blue Velvet. Glasbo so družno zasnovali in vsak zase posneli Tuxedomoon in Cult With No Name. Prej še mednarodna zasedba Festner in vmes pianist Erik Griswold. Ne bo manjkala napoved koncerta saksofonista Colina Stetsona in violinistke Sarah Neufeld v Cankarjevem domu.
11.oktober 2015poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:04:36
V zadnje pol ure beležimo končno objavo 20 let starih posnetkov skupine Coil, narejenih v studiu Trenta Reznorja. Zbrani so v album Backwards. Nekaj časa je bil član Coil tudi Tim Lewis, ki je znan pod imenom Thighgpaulsandra. Nedavno je objavil samostojni album, dve uri trajajoči The Golden Communion.
4.oktober 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:03:02
V zadnje pol ure si najprej privoščimi nedavno objavljene demo posnetke Marka Lanegana iz leta 2002. Pred torkovim koncertom švicarske glasbenice Erike Stucky v Cankarjevem domu vrtimo pesmi z njenega aktualnega albuma Black Widow. Proti koncu nam ostanejo še koncertni posnetki nizozemskih The Ex, na dvojni CD plošči The Ex at Bimhuis so zbrani posnetki enajstih koncertov iz tega amsterdamskega kluba v letih 1991 do 2015.
27.september 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:01:57
V tretjem delu najprej predstavitev novega albuma tria Low, na Ones and Sixes uvajajo nekaj novih zvokov in blestijo z vokalnimi harmonijami. Barbara Morgerstern je objavila album sodelovanj s pomenljivim naslovom Doppelstern. Poslušamo pesmi posnete s Hauschko, Gudrun Gut in Julio Kent. Proti koncu še skupni posnetek Roedeliusa in Muraglije.
20.september 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:03:00
V tretjem delu nas čaka predstavitev novega albuma nepoboljšljivega Johna Lydona in njegovih Public Image Ltd. Kanadski Ought so pri Constellation objavili že drugi album Sun Coming Down. Po dolgih napovedih je pred nami končno tretji album super-tria Battles. Tokrat spet zgolj instrumentalno.
13.september 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:04:00
V tretjem delu najprej norveški bobnar oz. tolkalec Erland Dahlen z albumom Blossom Bells. Sledi projekt Flying Saucer Attack, ki je sedaj one-man-band, Dave Pearce je sam posnel vse, kar se sliši na albumu Instrumentals. Podobno minimalistično zvenijo tudi Rothko na novem EP-ju. Sklene Berangere Maximin z albumom v seriji Made To Measure.
6.september 2015 poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:02:10
Tokrat t.i. retromanija. Založba Matador je le na vinilu objavila "skrivne", oziroma manj znane zgodnje posnetke skupine Pavement. Prav tako pri Matador so svež album objavili Yo La Tengo. Stuff Like That There je zbirka priredb in novih avtorskih skladb. Proti koncu še opozorimo na ponatis albuma priredb Sylvaina Chauveauja, minimalistično je preoblekel pesmi Depeche Mode.
30.avgust 2015: poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:03:35
Lani v sodelovanju s Sussano, tokrat le solo se predstavlja Jenny Hval na albumu Apocalypse, girl. Sledi pianistka in pevka Baby Dee s "popotniškim" albumom I am a stick., ki je nastal ob pomoči nekaterih eminentnih gostujočih glasbenikov. Proti koncu še Nick Grey s svojim ansamblom, album Breaker Of Ships je korak v temačnejša glasbena področja.
23.avgust 2015: poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:04:14
V tretjem delu Drugega vala nadaljujemo z duom Tangtype, še dva zapisa z albuma Trajet si bomo privoščili. Le Millipede je one man band, Michael Goetz ponuja na videz naivno, a nadvse domiselno glasbo. Rayon je psevdonim, ki ga uporablja Markus Acher iz The Notwist za svoje glasbene prispevke za film. Nazadnje jih je zbral v album. Sklene naveza Kara Lis Coverdale in LXV.
16.avgust 2015: poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:01:40
Tretji del uvede berlinski trio Automat. Lani smo že poslušali njihov EP z eminentnimi gosti, aktualni album PlusMinus so posneli sami. Tyondai Braxton je presenetil z večinoma elektronskim albumom HIVE1, prinaša glasbo narejeno za multimedijske predstave oz. za spremljavo kiparskih razstav. Sklene duo Tangtype, 8 let smo čakali na album Trajet.
9.avgust 2015: poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:03:20
Wilco so brez vnaprejšnje najave, kot strela z jasnega objavili nov album Star Wars. Mercury Rev ponujajo v posluh prvi singel s prihajajoče albuma. Moči sta združila Mark Lanegan in Beth Orton, priredba pesmi Your Kisses Burn je izšla na singlu. Proti koncu še Hugo Race & The True Spirit, po treh letih snemanja v rodni Avstraliji je le izšel "ultimativni" album te zasedbe - The Spirit.
2.avgust 2015: poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:03:49
Tretji del v okviru retromanije uvedejo Joy Division. Clock DVA so še v tretje presejali posnetke za album Sign iz leta 1996, le digitalno so na voljo v obliki album Neo Post-Sign. Conrad Schnitzler je post-humno dočakal dve zbirki, eno je skompiliral Thomas Fehlman, na drugi je njegove posnetke pošteno predelal Pyrolator. Pianist Hauschka pa je bil tako zadovoljen s koncertnimi posnetki narejenimi na Japonskem, da so nedavno izšli na vinilu.
26.julij 2015: poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:03:49
Pred bližnjim koncertom Patti Smith v Križankah, kjer bo odigrala v celoti svoj prvi album Horses, vrtimo prav koncertne posnetke nekaterih pesmi tega. Ne bomo šli mimo kreativnega tabora Sajeta, ki bo od srede do sobote na Sotočju, preletimo celoten glasbeni program vključno z zvočno ilustracijo dogajanja.
19.julij 2015: poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:00:24
V tretjem delu najprej prevzamemo štafeto imenovano Membranes... Prav tako po četrt stoletja diskografskega premora se z novim EP-jem vračajo Loop. Proti koncu nam ostanejo še Guapo z vse bolj progresivno muziko na albumu Obscure Knowledge.
12.julij 2015: poslušajte arhiv, 3.del začne pri 1:02:10
Tretji del uvedejo Loop, le za okus, več prihodnjič. Po sedmih letih se vračajo z novim albumom Nature vračajo Valet, tokrat so bolj v shoegazerskih vodah. Sledi še islandska pevka in pianistka Soley, po lanskoletnem instrumentalnem EP-je je tokrat nazaj v svojem prepoznavnem indie-sinth-popu z albumom Ask The Deep. Proti koncu še Will Samson v navezi s producentom Heimerjem in Burnt Friedman, tokrat v navezi s pesnikom Danielom Doddom-Ellisom.
5.julij 2015: poslušajte arhiv, 3.del začne pri 01:03:46
Zadnji del oddaje uvede poljski trio Rimbaud, ki se v celoti posveča francoskemu pesniku Arthurju Rimbaudu. Nemški avant ansambel Kammerflimmer Kollektief streže že s svojim desetim albumom Desaroi (dezorientacija), tokrat so še za spoznanje bolj svobodni v izrazu. Proti koncu imamo še sodelovanje italijanskega dua Ozmotic s Fenneszem na albumu AirEffect.
28.junij 2015: poslušajte arhiv, 3.del začnbe pri 01:02:51
V zadnjem delu bo prevladovala psihadelija. Moon Duo še kar vztrajata na bazičnem, skoraj garažnem zvoku. Japonski The Silence so nastali iz avant-psihadelikov Ghost, sedaj so bolj tradicionalni. Mednarodno zasedbo Transmit vodi bobnar Tony Buck, najbolj znan iz zasedbe The Necks. Na albumu Radiation se predstavi v dokaj drugačni luči.
21.junij 2015: poslušajte arhiv, najavljeni del začne pri 28:17
Druga polovica oddaje bo bolj eterična. Poslušamo album Disasters, ki ga je po daljšem premoru objavil pevec in kitarist Carlos Forster in solistično ploščo Tacoma, na katerem Danielle De Picciotto obravnava tematiko rojstnega kraja.
14.junij 2015: poslušajte arhiv, 3.del začne pri 01:03:40
V tretjem delu najprej predstavljamo aktualni album Jima O’Rourkea. Po 14-ih letih na svojem albumu ponovno poje, torej je zbirka Simple Songs še najbližje nadaljevanju plošč Eureka ali Insignificance. V mednarodni zasedbi Stepmother so večinoma veterani evropske scene Rocka v Opoziciji, takšna je tudi glasba na njihovem prvem albumu Calvary Greetings..
7.junij 2015: poslušajte arhiv, 3.del začne pri 01:02:15
V tretjem delu tokrat retromanija. V njej najprej Julian Cope s pregledno zbirko Trip Advizer, Best Of 1999-2014. S podobno psihadelično godbo so stregli nemški The Cocoon, pri založbi Staubgold so ponatisnili njihov album While Recording Engineer Sleeps iz leta 1989. Proti koncu še švedska pevka Susanna in Lydia Lunch v navezi s Cypressom Groveom.
31.maj 2015: poslušajte arhiv, 3.del začne pri 01:02:45
V tretjem delu najprej opozorimo na koncert Thurstona Moorea s skupino v Kinu Šiška. Vrti se izbor z aktualnega albuma The Best Day. Sledijo neuničljivi The Fall že z 31.albumom Sub-Lingual Tablet. Nekje isti letnik so Wire, še ena angleška post-punkovska skupina, ki ne popušča, poslušamo izbor pesmi z njihovega aktualnega albuma preprostega naslova Wire.
24.maj 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 01:00:45
V tretjem delu se najprej predstavi Jon DeRosa s svojim drugim albumom Black Halo. Sledi angleški multiinstrumentalist James Blackshaw, po novem tudi povsem solidno poje na albumu Summoning Suns. Ne moremo mimo festivala Druga Godba, napovemo nastop tune-yards in Dennisa Bovella, slednji bo v Cankarjevem domu predaval in didžejal.
17.maj 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 01:02:06
V tretjem delu nas najprej čakajo Calexico. Nedavno so objavili zbirko Edge Of The Sun, ki bi jo zlahka označili za album sodelovanj. V teh 25 letih so nabrali številna znanstva in na plošči najdemo številne gostujoče glasbenike, pevce in pevke. Še bolj v otožnem tonu bo odzven izbor s plošče Carrie & Lovell Sufjana Stevensa. Njegovi starejši ljubitelji so zadovoljni, da se je po nekaj ekstravagantnih ploščah vrnil h "koreninam", k akustičnemu folku.
10.maj 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 01:03:21
V tretjem delu tokrat nekaj več hrupa. Najprej bodo s tovrstno glasbo stregli Italijani Zu, vračajo se z albumom Cortar Todo in koncertnimi nastopi, ki jih bodo pripeljali tudi v našo bližino. Sledi improvizatorski noise kvartet Merzbow Gustafsson Pandi Moore, na hitro so posneli in objavili dvojni album Cuts Of Guilt, Cuts Deeper.
3.maj 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 01:02:50
V tretjem delu se najprej predstavi francoski glasbenik Pascal Comelade, tokrat v navezi s skupino Les Liminanas. Še vedno ohranja naiven, skoraj otroški pristop k ustvarjanju in igranju... Sledi projekt Manyfingers, po desetih letih ga je ponovno postavil na noge Chris Cole in sklenil trilogijo z albumom The Spectacular Nowhere. Sklene violistka in pevka Colleen, pravi, da je aktualni album Captain Of None njen najbolj pop in najbolj eksperimentalen obenem.
26.april 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 01:01:36
V tretjem delu poslušamo najprej tolkalca Jakija Liebezeita (ex CAN), tokrat v navezi s še z enim tolkalcem, Holgerjem Mertinom. Na albumu Aksak jima pomaga multiinstrumentalist Joseph Suchy. Iz Kölna še v Berlin, tam deluje trio Fuzzylogics. Njihov prvi abum ponuja neopredeljivo mešanico neo-klasicizma, dronanja, filmskih širokih planov in elektronike, vse dvakrat improvizirano.
19.april 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 01:03:11
Tokrat večinoma kar koncertne napovedi; Wovenhand so v sredo v Kinu Šiška, prav tam dan kasneje Japonci MONO, ogreva čelistka Helen Money. V petek v Zagreb prihajajo Gang Of Four, še nekaj dlje pa bo potrebno na pot na festival Donaufest, ki se dva podaljšana vikenda dogaja v avstrijskem Kremsu. Ob koncu še norveški eksperimentalni trio Huntsville.
12.april 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 01:01:25
Tretji del uvedejo Cornershop z lahkotnimi swing toni. Nemški trio Aloa Input se predstavi s svojim drugim albumom Mars Etc, posnetim lani na Krku. Sledijo še Valežani White Noise Sound z omamno mešanico shoegazinga in psihadelije na albumu Like A Piramid Of Fire. Kakopak brez kanadskih Godspeed You! Black Emperor ne bo šlo; vrtimo dva odlomka z aktualnega albuma Asunder, Sweet And Other Distress.
5.april 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 01:01:45
Prva nedelja v mesecu prinaša t.i. retromanijo. V njej najprej angleški predstavniki zgodnje industrijske glasbe Bourbonese Qualk. Sledi podobna godba iz Italije, v zgodnjih 80-ih letih je v Torinu delovalo nekaj "industrijskih" skupin. Poslušamo še obdelane koncertne posnetke dua Cluster in sklenejo remiksani Laibach.
29.marec 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 63:20
V tretjem delu najprej Poljaki Kristen. Njihov 7.album The Secret Map je izjemno eklektičen, ponujajo vse od post-rockovskih ekperimentov do plesnih komadov. Sledi mednarodni trio Uneven Eleven, poslušamo pa izbor s koncertnega albuma Live at Cafe Oto. Proti koncu ne smemo mimo izvrstnega tria iz Brooklyna, tudi naši koncertni znanci so Zs, in privoščimo si nekaj odlomkov z njihovega aktualnega albuma Xe.
22.marec 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 62:15
Tokrat uvede sam Aphex Twin, bolj kot uvod v muziciranje Roberta Schneiderja in Svena Kacireka na albumu Shadows Documents. Sledi Jan St Werner, polovica dua Mouse On Mars z radijsko igro, ki je lahko tudi multimedijska odrska predstava, glasbeni del te je predstavljen na albumu Miscontinuum Album. Poslušamo še elektronski izlet performerke Sonae in sklene naveza Jim O'Rourke - Oren Ambarchi z albuma Behold.
15.marec 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 62:22
V tretjem delu najprej Mark Lanegan v remiksu izpod prstov Marka Stewarta (The Pop Group). Zatem beležimo vrnitev tria Erase Eratta, po osmih letih so dekleta objavila mini album Lost Weekend. Proti koncu še Viet Cong (z imenom imajo fantje že težave), skupina je nastala iz indie benda Women. Poslušamo istoimenski album prav tako bolj mini dolžine.
8.marec 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 63:20
V tretjem delu tokrat nova glasba dveh največjih britanskih bendov t.i. alter-funka. The Pop Group so se po treh desetletjih ponovno zbrali takorekoč v izvirni zasedbi in nedavno objavili album Citizen Zombie. Od izvirne zasedbe Gang Of Four pa je ostal le še kitarist Andy Gill in za album What Happens Next je povabil k sodelovanju več pevcev in pevko Alison Mosshart iz The Kills. Sklepne minute pripadejo skupnemu koncertnemu posnetku švedskega tria The Thing in Thurstona Moorea.
1.marec 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 62:35
Tretji del Drugega vala uvedejo čikaški Disappears, na svojem 5.albumu Irreal so zabredli še globje v avant vode. Sledi sodelovanje pevke Jarboe in čelistke Helen Money, proti koncu nas čaka še berlinska performerka Golden Disko Ship in sklenejo The Notwist s scensko glasbo.
22.februar 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 62:02
V tretjem delu z veseljem vrtimo prvi singel bristolskih The Pop Group po 35 letih. Tudi Psychic TV še migajo, dokaz za to je svež album Snakes. Vrtimo še kanadske Siskiyou, osrednji del pa bo pripadel Marku Laneganu pred koncertom v Šiški. Sklene Lee Ranaldo v akustični preobleki.
1.februar 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 65:24
V tretjem delu tokrat retromanija. Opozarjamo na izid dvojne pregledne zbirke Rowlanda S. Howarda, poslušamo izbor kompletne zbirke studijskih posnetkov teksaške skupine Bedhead iz let 1992 do 1998, in sklenejo Yo La Tengo; pri Matador Records so ponatisnili njihov zgodnji album Painful.
25.januar 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 63:44
V tretjem delu se najprej srečajo avstrijski eksperimentatorji Radian in ameriški pevec in kitarist Howe Gelb, najbolj znan iz skupine Giant Sand. Sledi newyorški čelist Erik Friedlander s prirejeno filmsko glasbo, poslušamo še odlomek prvega albuma islandskega glasbenika in pevca OBOja in sklenejo kanadčani Avec Le Soleil Sortant De Sa Bouche.
18.januar 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 61:31
V tretjem delu nekaj kot darkerski val, že imena skupin nas napelje na to - škotski The Twilight Sad se predstavijo s četrtim albumom Nobody Wants To Be Here And Nobody Wants To Leave, teksačani I Love You But I've Chosen Darkness se po osmih letih vračajo z albumom Dust in Angleži Dark Horses ponujajo izbor z albuma Hail Lucid State.
11.januar 2015: poslušajte arhiv, 3.del se začne pri 61:40
21 let delovanja beležita Jan Werner in Andi Toma pod imenom Mouse On Mars. Tega nista sklenila s pregledno zbirko, ampak s svežimi sodelovanji na dvojnem albumu 21 Again. Sledi avstrijski trio Tumido z albumom Nomads, groovy in hrupni so obenem. Sklene James Blake z EP-jem 200 Press, ki najavlja njegov tretji album...
4.januar 2015: poslušajte arhiv, dvojni termin začne pri 35:53
V prvem prispevku v letu 2015 naredim dvojni pregled skozi preteklo leto.

Prihodnji prispevki na Drugem Valu

Prispevki za Drugi Val v letu 2017
Prispevki za Drugi Val v letu 2016
Prispevki za Drugi Val v letu 2014
Prispevki za Drugi Val v letu 2013
Prispevki za Drugi Val v letu 2012
Prispevki za Drugi Val v letu 2011
Prispevki za Drugi Val v letu 2010
Prispevki za Drugi Val v letu 2009
Prispevki za Drugi Val v letu 2008
Prispevki za Drugi Val v letu 2007
Prispevki za Drugi Val v letu 2006
Prispevki za Drugi Val v letu 2005
Prispevki za Drugi Val v letu 2004
Prispevki za Drugi Val v letu 2003
Prispevki za Drugi Val v letu 2002